Viemäri tukossa? Anna Lokapalvelu Viitala auttaa

Onko kotisi viemäri tukossa ja aiheuttaa ongelmia? Laajemmat viemäriongelmat voivat olla monimutkaisia ja hankalia ratkaista ilman ammattilaisen apua. Lokapalvelu Viitala palvelee sinua viemäriasioissa, kuten tukkeutuneen viemärin avauksessa.

Tukkeutuneen viemärin avauksen yhteydessä, kannattaa samalla myös kuvata viemärit ja selvittää viemäreiden nykykunto, jotta vältyt suuremmilta ongelmilta tulevaisuudessa.

Tarjoamme monipuolisia viemäripalveluita, kuten viemäreiden avauksia, kuvauksia ja viemärin sulatusta, varmistaen, että viemärit toimivat moitteettomasti ja kodissasi säilyy hyvä hygienia.

 

Tukkeutunut viemäri – hyödynnä avaamisessa ammattilaista

Tukkeutunut viemäri voi aiheuttaa paljon harmia ja haittaa, erityisesti jos ongelmaa ei ratkaista nopeasti. Tukokset voivat johtua monista syistä, kuten rasvasta, ruoantähteistä, hiuksista tai muista jätteistä, jotka kerääntyvät putkistoon ja estävät veden vapaan virtauksen. Lokapalvelu Viitalan ammattilaiset käyttävät nykyaikaisia menetelmiä ja työkaluja tukosten poistamiseksi tehokkaasti ja turvallisesti.

Tukkeutunut viemäri voi olla oire laajemmasta ongelmasta putkistossa. Siksi on tärkeää selvittää ongelman tarkka sijainti ja syy. Lokapalvelu Viitala tarjoaa myös viemäreiden kuvausta. Kuvaus paljastaa tukokset, halkeamat, korroosiot ja muut vauriot, jotka voivat vaikuttaa viemärijärjestelmän toimintaan. Kuvausten avulla voimme tehdä tarkan diagnoosin ja tarjota kohdennettuja ratkaisuja viemäriongelmien korjaamiseen.

 

Miten toimia, kun viemäri tukossa?

Viemärin tukkeutuminen on yleinen ja usein ikävä ongelma, joka voi aiheuttaa merkittäviä haittoja arjessa. Kun viemäri tukkeutuu, on tärkeää tietää, kuinka toimia nopeasti ja tehokkaasti estääkseen lisävahingot. Tässä artikkelissa käymme läpi tukkeutuneen viemärin juurisyyt, kuinka tunnistaa tukkeuman, ensiaputoimenpiteet kotona, ja milloin on aika kutsua ammattilainen apuun.

Viemärit voivat tukkeutua monista syistä, ja ymmärtämällä nämä syyt voidaan usein ehkäistä ongelman toistuminen:

 

Rasva ja ruokajätteet:

Keittiön viemärit tukkeutuvat usein rasvan, öljyn ja ruokajätteiden kertymisen seurauksena. Nämä aineet voivat tarttua putkien seinämiin ja muodostaa tukoksia ajan myötä.

 

Hiukset ja saippuajäämät:

Kylpyhuoneen viemäreissä yleisimpiä tukkeutumisen aiheuttajia ovat hiukset ja saippuajäämät. Hiukset muodostavat verkon, johon saippua ja muut aineet tarttuvat.

 

Vieraat esineet:

Vessanpönttöön huolimattomasti heitetyt esineet, kuten vanulaput, kosteuspyyhkeet tai lelun palat, voivat aiheuttaa tukkeumia.

 

Vanhat ja vaurioituneet putket:

Vanhemmissa rakennuksissa putket voivat olla ruosteisia tai hauraita, mikä lisää tukkeutumisriskiä. Lisäksi putkien sisäpinnan karheus voi edistää tukkeumien syntyä.

 

Mistä tunnistat tukkeutuneen viemärin

Tukkeutuneen viemärin tunnistaminen ajoissa voi estää suuremmat ongelmat. Seuraavat merkit viittaavat tukkeumaan:

 • Hidas vedenpoisto: Jos vesi poistuu viemäristä normaalia hitaammin, se on usein merkki alkavasta tukkeumasta.
 • Epämiellyttävä haju: Tukkeutunut viemäri voi aiheuttaa epämiellyttävää hajua, kun jätevesi ei pääse virtaamaan vapaasti.
 • Nouseva vesi: Vessanpöntön vedenpinnan nousu huuhtelun jälkeen tai viemäriveden takaisinvirtaus lattiakaivoista on selvä merkki tukkeutumisesta.

 

Ensiaputoimenpiteet tukkeutuneelle viemärille

Kun viemäri tukkeutuu, voit kokeilla seuraavia ensiaputoimenpiteitä ennen ammattilaisen kutsumista:

 • Käsikäyttöinen viemärinavaaja: Käytä käsikäyttöistä viemärinavaajaa (kuten imukuppia) yrittäessäsi poistaa tukos mekaanisesti.
 • Lämmin / kuuma vesi ja astianpesuaine: Kaada kuumaa vettä ja astianpesuainetta viemäriin. Tämä voi auttaa liuottamaan rasva- ja saippuajäämiä. Ole varovainen, ettei kuuma vesi vahingoita putkia.
 • Viemärinavausaineet: Kemialliset viemärinavausaineet voivat auttaa liuottamaan orgaanisia tukoksia. Käytä niitä varoen ja noudata aina valmistajan ohjeita.

Jos viemäri tukossa – milloin tiedät pyytää ammattilaisen apua?

Jos kotikonstit eivät auta tai tukos on vaikeasti saavutettavissa, on aika kutsua ammattilainen. Lokapalvelu Viitala tarjoaa kattavat viemäripalvelut, jotka varmistavat viemärisi toimivuuden nopeasti ja tehokkaasti

 

Viemärin sulatus – kun viemäri pääsee jäätymään

 

Viemärin jäätyminen on erityisesti talvella yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa vakavia haittoja kiinteistössä. Jäätyneet viemärit estävät veden virtauksen ja voivat johtaa putkirikkoihin ja vesivahinkoihin, ellei tilannetta hoideta nopeasti ja asianmukaisesti.

 

Miksi viemäri saattaa jäätyä?

Viemärin jäätymiseen on useita syitä, jotka liittyvät sekä ulkoisiin olosuhteisiin että viemärijärjestelmän ominaisuuksiin:

 

 • Pitkään kestävät pakkaset: Kylmät talviolosuhteet ja pakkaset ovat yleisin syy viemärin jäätymiseen. Erityisesti pitkittyneet pakkasjaksot altistavat viemäriputket jäätymiselle.
 • Riittämätön eristys: Jos viemäriputket eivät ole riittävästi eristetty, ne ovat alttiimpia jäätymiselle. Tämä on yleinen ongelma vanhemmissa rakennuksissa, joissa eristystaso ei vastaa nykyisiä vaatimuksia.
 • Huono sijainti: Viemäriputket, jotka sijaitsevat ulkoseinien läheisyydessä, ullakoilla tai muissa kylmissä tiloissa, jäätyvät helpommin. Erityisesti putket, jotka kulkevat kylmäsilloissa, ovat riskialttiita.
 • Käytön puute:Jos viemärijärjestelmää ei käytetä säännöllisesti, putkissa ei ole liikettä, mikä lisää jäätymisriskiä. Tämä on yleistä esimerkiksi vapaa-ajan asunnoissa tai muissa harvemmin käytettävissä kiinteistöissä.
 • Veden hidas virtaus: Viemäriputkissa, joissa veden virtaus on hidasta, vesi voi jäätyä helpommin. Tämä voi johtua esimerkiksi putkien tukkeutumisesta tai rakenteellisista ongelmista.

 

Kuinka viemäri saadaan sulatettua?

Viemärin sulatuksen nopeus riippuu useista tekijöistä, kuten jäätymisasteesta, putkiston sijainnista ja käytettävistä sulatusmenetelmistä. Ammattilaisten avulla viemärin sulatus voidaan yleensä suorittaa tehokkaasti ja nopeasti:

 

Lämmityskaapelit ja -laitteet:

Ammattilaiset käyttävät usein lämmityskaapeleita tai erityisiä lämmityslaitteita, jotka asetetaan suoraan viemäriputkeen. Näiden avulla viemärin jää sulatetaan hallitusti ja turvallisesti.

 

Höyrysulatus:

Höyrysulatus on toinen tehokas menetelmä, jossa käytetään höyryä jäätyneiden putkien sulattamiseen. Tämä menetelmä on erityisen tehokas laajoissa jäätymisissä.

 

Sähkösulatus:

Sähkösulatuslaitteet käyttävät sähkövirtaa putkien lämmittämiseen ja jään sulattamiseen. Tämä menetelmä on nopea ja turvallinen, kun sitä käyttää ammattilainen.

Sulatusprosessi on yleensä melko nopea. On tärkeää, että sulatuksen jälkeen putkisto tarkastetaan mahdollisten vaurioiden varalta ja tarvittavat korjaukset tehdään välittömästi.

 

Lämmin vesi:

Lämmin vesi on yksinkertainen ja tehokas menetelmä viemärin sulattamiseen, jos jäätyminen ei ole liian laajaa. Tämä menetelmä voi kuitenkin olla hidas ja vaatii varovaisuutta, jotta putket eivät vaurioidu. Lämmin vesi kaadetaan hitaasti viemäriin, jolloin se vähitellen sulattaa jään.

Lokapalvelu Viitala – asiantunteva apu jäätyneiden viemärien sulatukseen

Lokapalvelu Viitala tarjoaa asiantuntevaa ja luotettavaa apua jäätyneiden viemärien sulatukseen. Käytämme nykyaikaisia laitteita ja menetelmiä, jotka takaavat tehokkaan ja turvallisen sulatuksen. Ammattilaisemme ovat kokeneita ja osaavat arvioida tilanteen nopeasti ja tarjota parhaan mahdollisen ratkaisun. Älä anna jäätyneen viemärin aiheuttaa suuria ongelmia – ota yhteyttä Lokapalvelu Viitalaan, ja hoidamme viemärin sulatuksen nopeasti ja luotettavasti.

 

Lokapalvelu Viitala tarjoaa nopeaa ja luotettavaa apua kaikissa viemäriongelmissa. Ota meihin yhteyttä, niin tulemme paikan päälle arvioimaan tilanteen ja tarjoamme tehokkaat ratkaisut. Olipa kyseessä sitten tukkeutunut viemäri, viemärin jäätyminen tai tarve viemärin kuvaukselle, voit luottaa siihen, että me hoidamme asian asiantuntevasti ja luotettavasti.