Viemäreiden avaus ja kuvaus ammattitaidolla

Viemäriongelmat ovat vaivalloisia ja voivat aiheuttaa merkittäviä haittoja niin kotitalouksille kuin yrityksillekin. Tukkeutuneet viemärit  ja saastuneet kaivot voivat aiheuttaa

 • hajuongelmia
 • hygieniaongelmia
 • tulvimista
 • putkirikkoja
 • pahimmassa tapauksessa ympäristön saastumista. 

Siksi on tärkeää ratkaista nämä ongelmat nopeasti ja tehokkaasti. 

Tarjoamme eri viemäripalveluita, kuten esim. viemärin avaus, joka hoituu meidän kauttamme ammattimaisesti, kuin myös  viemärin kuvaukset, jotta voitte nauttia puhtaasta ja toimivasta viemärijärjestelmästä. 

Palvelemme asiakkaita ympäri maakuntaa 

 • Vaasa
 • Seinäjoki
 • Pohjanmaa & Etelä-pohjanmaa
 • Tarvittaessa myös kauempana

Tukkeutuneen viemärin avaus

Viemäreiden tukkeutuminen voi johtua monista eri tekijöistä, kuten roskien, rasvan, öljyn tai lietteen kertymisestä putkistoon. Tukkeutuneet viemärit ovat ärsyttäviä ja voivat aiheuttaa vakavia haittoja. Asiantuntijamme on koulutettu ja varustettu parhailla työkaluilla varmistaakseen, että viemärit avataan nopeasti ja tehokkaasti.

Viemärin kuvaus – Selvitä viemärisi kunto

Tarjoamme viemärin kuvausta ympäri maakuntaa. Kuvaus ei ainoastaan auta tunnistamaan olemassa olevia ongelmia, vaan myös estää tulevien viemärihäiriöiden syntymisen, kun osaat ennakoida huollon tarvetta.

Mitä viemärin kuvaus oikeastaan on?

Viemärin kuvaus on tarkka ja huolellinen menetelmä, jossa käytetään erityistä kameraa ja kuvantamistekniikkaa viemärijärjestelmän sisäisten olosuhteiden tutkimiseen. Tällaiset kuvaukset mahdollistavat asiantuntijoiden tarkan tarkastelun viemäristöön, paljastaen mahdolliset ongelmat, kuten tukokset, vuodot, halkeamat tai vauriot.

Miksi viemärit tulisi kuvata?

Viemärin kuvaus on avain viemäriongelmien nopeaan ja tehokkaaseen tunnistamiseen. Se auttaa välttämään suurempia ongelmia, kuten vesivahinkoja tai laajoja korjaustöitä, jotka voivat tulla kalliiksi. Tämän lisäksi viemärin kuvaus tarjoaa useita etuja:

 1. Ennaltaehkäisy: Se mahdollistaa ajoissa havaittujen ongelmien korjaamisen, ennen kuin ne muuttuvat suuriksi vaurioiksi.
 2. Tarkkuus: Tarjoaa tarkan kuvan viemärijärjestelmästä ja sen kunnosta.
 3. Säästöt: Pitää korjauskustannukset kurissa, kun ongelmat havaitaan ajoissa.
 4. Pitkäikäisyys: Auttaa viemärijärjestelmää säilyttämään pidemmän käyttöiän.

Kuinka usein viemärit tulisi kuvata?

Viemärin kuvaus ei ole välttämättä tarpeellinen vuosittain, mutta sen säännöllinen suorittaminen voi estää yllättäviä ongelmia. Suositeltavaa on kuvata viemärit ainakin kerran kolmen vuoden välein. Kuitenkin, jos huomaat merkkejä ongelmista, kuten hajuhaittoja, hitaasti tyhjeneviä viemäreitä tai epätavallisia ääniä, on tärkeää suorittaa kuvaus välittömästi.

Viemärin kuvaus on sijoitus kodin tai yrityksen pitkäaikaiseen hyvinvointiin. Älä odota, että ongelmat pahenevat – ota yhteyttä meihin ja varmista viemärijärjestelmäsi kunto ajoissa. Tämä yksinkertainen toimenpide voi auttaa säästämään sinut suurilta huolilta ja korjauskustannuksilta tulevaisuudessa.

Miksi valita meidät?

Valitessasi meidät tukkeutuneiden viemäreiden avaamiseen ja kuvaamiseen, valitsette ammattitaitoisen ja kokeneen tiimin, joka on omistautunut asiakkaidemme tarpeiden täyttämiseen. Meillä on laaja kokemus viemärihuollosta ja varmistamme, että työ sujuu sujuvasti ja tehokkaasti. Lisäksi olemme sitoutuneet ympäristövastuullisuuteen ja varmistamme, että kaikki haitalliset aineet käsitellään asianmukaisesti ja ympäristöystävällisesti.

Tukkeutuneiden viemäreiden avaaminen ja kuvaus ovat palveluita, jotka voivat säästää teille paljon aikaa, vaivaa ja rahaa pitkällä aikavälillä. Säännöllinen huolto ja puhdistus voivat myös pidentää viemärijärjestelmän käyttöikää ja estää suurempien ongelmien syntymisen. Jätä viemärihuolto ammattilaisten käsiin ja voitte olla varmoja, että viemärijärjestelmänne toimii aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos kohtaat tukkeutuneiden viemäreiden tai saastuneiden kaivojen kanssa ongelmia, ota meihin yhteyttä. Voit jättää myös tarjouspyynnön suoraan lomakkeen kautta.

Tarjoamme nopean ja tehokkaan ratkaisun viemärihuoltotarpeisiinne, jotta voitte jatkaa arkipäivän askareitanne ilman huolia.

Kuinka usein viemärijärjestelmä tulee puhdistaa/huoltaa?

Tukkeutuneet viemärit ja saastuneet kaivot voivat aiheuttaa merkittäviä haittoja ja kustannuksia, jos niitä ei hoideta asianmukaisesti.

Kuinka usein viemärijärjestelmä tulisi sitten huollattaa tai puhdistaa? Vastaus riippuu useista tekijöistä, kuten käyttöasteesta ja järjestelmän koosta. Alla on yleisiä suosituksia eri osille viemärijärjestelmää:

Viemäriputket kotitalouksissa: Kotitalouksien viemäriputket tulisi huoltaa säännöllisesti, yleensä noin 1-2 vuoden välein. Tämä voi vaihdella riippuen siitä, kuinka monta asukasta taloudessa on ja kuinka paljon viemäriä käytetään.

Teollisuuden ja liikekiinteistöjen viemärit: Teollisuuden ja liikekiinteistöjen viemärijärjestelmät saattavat vaatia tiheämpää huoltoa riippuen toiminnan luonteesta. Useimmiten nämä järjestelmät huolletaan puolen vuoden tai vuoden välein.

Kaivot: Kaivot, kuten jätevesi- ja öljynerotuskaivot, tulisi tarkastaa ja puhdistaa säännöllisesti. Tarkastusväli voi olla 3-12 kuukautta riippuen kaivojen koosta ja käyttötarkoituksesta.

Sadevesiviemärit: Sadevesiviemäreiden puhdistustarve voi vaihdella alueittain ja sateisuudesta riippuen. Yleensä suositellaan tarkistusta vuosittain tai tarpeen mukaan.

Salaojaviemärit: Salaojaviemärit tulisi tarkistaa ja huoltaa tarpeen mukaan, erityisesti ennen sateista kautta tai suuria sateita.

Vaikka viemärijärjestelmän säännöllinen huolto voi tuntua yksinkertaiselta, ammattilaisen apu on usein tarpeen. Ammattilaisella on tarvittavat välineet ja taito käsitellä viemäreiden ja kaivojen huolto turvallisesti ja tehokkaasti. Lisäksi he voivat tunnistaa ongelmia, jotka saattavat vaatia korjaustoimenpiteitä ennen kuin ne pahenevat.

Viemärin avaus & huolto – työvaiheet

Viemärijärjestelmän huolto, erityisesti tukkeutuneen viemärin avaus ja huolto ja kaivojen puhdistus, vaatii suunnittelua ja ammattitaitoista toteutusta.

 1. Alkutarkastus ja arviointi

Ennen kuin viemärin avausta voidaan aloittaa, ammattilainen suorittaa alkutarkastuksen ja arvioi tilanteen. Tämä vaihe on tärkeä, koska se auttaa määrittämään tukkeuman tai saastumisen syyt ja laajuuden. Alkutarkastuksessa voidaan käyttää esimerkiksi kameratutkimuksia viemäriputkien sisäpuolen tarkasteluun.

 1. Turvallisuusnäkökohtien huomioiminen

Ennen työn aloittamista on tärkeää huomioida turvallisuusnäkökohdat. Viemärijärjestelmässä saattaa olla terveydelle haitallisia aineita, kuten kemikaaleja tai jätevettä, ja ammattilaiset käyttävät asianmukaisia suojavarusteita suojatakseen itseään.

 1. Tukoksen poisto

Jos tukkeuma on havaittu, se on poistettava. Tukkeumien poisto voi vaihdella tukkeuman sijainnin ja laadun mukaan. Yleisimpiä menetelmiä ovat paineilmaa tai vesisuihkua käyttävät työkalut, joilla tukos hajotetaan ja poistetaan viemäristä. Tukkeutuneen kaivon tapauksessa sen sisältö tyhjennetään ja puhdistetaan.

 1. Puhdistus ja huolto

Kun tukkeuma on poistettu, seuraa viemärijärjestelmän perusteellinen puhdistus. Tämä vaihe sisältää viemäriputkien ja kaivojen pesun ja huuhtelun varmistaakseen niiden moitteettoman toiminnan. Salaojaviemäreiden puhdistus voi sisältää lietteen ja lian poiston sekä mahdollisten rikkojen korjauksen.

 1. Jälkitarkastus ja raportointi

Työn päätyttyä ammattilainen suorittaa jälkitarkastuksen varmistaakseen, että viemärijärjestelmä toimii kunnolla. Jälkitarkastuksessa voidaan käyttää jälleen kameratutkimuksia tai muita diagnostisia menetelmiä. Lisäksi asiakkaalle annetaan yleensä raportti työn suorittamisesta ja mahdollisista havaituista ongelmista tai suosituksista tulevaa huoltoa varten.

 1. Ennaltaehkäisy ja huollon suunnittelu

Tukkeutuneiden viemäreiden avaaminen on usein reaktiivinen toimenpide, kun ongelmat ovat jo ilmenneet. Kuitenkin paras tapa välttää näitä ongelmia on säännöllinen ennaltaehkäisy ja huolto. Ammattilaiset voivat auttaa laatimaan suunnitelman viemärijärjestelmän säännölliselle tarkastukselle ja huollolle, joka voi pitkällä aikavälillä säästää aikaa ja rahaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että viemärin avaaminen ja puhdistus ovat monivaiheisia prosesseja, jotka vaativat taitoa ja ammattitaitoa. Säännöllinen huolto ja ennaltaehkäisy voivat auttaa välttämään vakavia ongelmia ja ylläpitämään viemärijärjestelmän tehokasta toimintaa. Kun tarvitset viemärijärjestelmän huoltoa, voit kääntyä meidän puoleemme.

Tarjous­pyyntö